Consiliul Local Surduc este în pragul unui nou scandal politic

Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), filiala Sălaj, a decis să retragă sprijinul politic în cazul a doi consilieri locali din comuna Surduc, pe motiv că au obținut rezultate foarte slabe la alegerile europarlamentare din 25 mai. Conducerea partidului anunță că astfel de măsuri vor fi luate și în alte organizații locale. ”Am retras sprijinul politic pentru consilierii Ilie Opriș și Ioan Mureșan din Surduc. După o analiză în urma alegerilor europarlamentare, am constatat că cei doi nu și-au făcut datoria față de partid. Sunt din satul Tihău, iar în acea localitate PP-DD a avut nouă voturi. Vor fi înlocuiți la prima ședință de Consiliul Local cu următorii doi consilieri de pe listă”, ne-a declarat Alin Demle, președintele PP-DD Sălaj. Numai că, planurile PP-DD pot fi date peste cap de PSD din Surduc. ”Cei doi consilieri rămași fără sprijin politic, alături de PSD, vor să boicoteze ședințele Consiliului Local. Dacă nu se întrunește de trei ori, Consiliul va fi dizolvat. PP-DD nu-și dorește dizolvarea, deoarece ar însemna alegeri anticipate și bani cheltuiți inutil din bugetul comunei. Am avut o mică problemă cu cei doi consilieri la inceput, dar am crezut că lucrurile se vor stabiliza pe parcurs”, a adăugat Demle.

PSD se teme să nu piardă postul de viceprimar
Viceprimarul comunei Surduc, Pușcaș Isai, anunță că cei șase consilieri PSD se vor întâlni cu conducerea partidului pentru a analiza jocurile politice din Consiliul Local. ”Vom discuta cu conducerea să vedem ce e de făcut. Nu putem sta la mâna cuiva. Pe unii îi interesează doar problemele personale, nu cele ale unei comunități care a suferit în ultimii 20 de ani. Dacă nu se ajunge la un conses, comuna va avea de suferit”, spune Pușcaș Isai. Potrivit unor surse politice, celor de la PSD le este teamă că odată cu schimbarea celor doi consilieri PP-DD vor pierde și scaunul de viceprimar. Pe lângă scorul dezastruos obținut la alegerile europarlamentare, Ilie Opriș și Ioan Mureșan au nemulțumit conducerea partidului prin voturile și pozițiile din cadrul Consiliului Local Surduc.

Cea mai mare comună românească a fost umbrită de scandaluri timp de doi ani
În ianuarie 2011, la Surduc au avut loc alegeri anticipate pentru că primarul Ionel Chira şi secretarul comunei au decis dizolvarea Consiliului Local, ca urmare a unui conflict între edilul comunei şi mai mulţi consilieri locali. Totul a început în iunie 2009, când primarul Ionel Chira a decis să retragă sprijinul politic al consilierei Maria Onicaș (nr. – actualul primar), pe motiv că a boicotat toate proiectele de investiții. Consiliul Local Surduc nu a fost de acord cu propunerea primarului Chira și nu s-a prezentat timp de trei luni la sedința ordinară. Atunci, primarul s-a izbit de un front comun, făcut de consilierii PDL și PSD, care s-au coalizat pentru a-l boicota, nefiind acord cu eliminarea din Consiliu a Mariei Onicaș. În cei aproape doi ani de conflicte, în cea mai mare comună românească din Sălaj nu s-a făcut absolut nicio investiție. Din cauză că nu era un consiliu care să valideze lucrările, primăria a lucrat la cotă de averie, rezolvând doar problemele administrative.

27 Thoughts to “Consiliul Local Surduc este în pragul unui nou scandal politic”

  1. ana

    asa primar , asa comuna va meritati soarta.Daca nu era vicele sa mai faca cate ceva era DEZASTRUUUU!!!!!

    Nu cred ca exita mai incult primar in tot Judetul la ca Surduc.

  2. Anonim

    Ba da! In comuna… Jibou!

  3. Anonim

    Cei din comuna Surduc isi merita soarta,pentru ca au ales primari incapabili.Chira Ionel[sofer -condamnat la inchisoare pt afaceri cu firma PA-CO] nu a stiut nici sa scrie corect in limba romana,iar actualul primar Maria Onicas [asistenta medicala],o inculta care se plimba cu masina primariei in interes personal.Chiar daca este PSD-ista nu face nimic pentru comuna ca nu o duce capul.

  4. iosij

    Dragilor, cautati numai la SURDUC , FEMEIA BARBAT- ha, ha, ha – ca ta ce este urata este si proasta!
    poate fi de la PSD- ca astia de la centru nu o baga in seama, numai profita de pe urma ei.

    Jos Primarita- sus Secretara( ca va ingroapa pe toti fraieri)

  5. q

    de ce nu se desfinteaza aceste comune problema? de ce nu se da o lege care sa nu lase o comuna cu mai putin de 4000-5000 de oameni si minim 5 localitati arondate. Iar indemnizatiile acestor alesi sa fie in functie de rezultatele comunei. Si cel mai important, acesti alesi sa rspunda pentru votul dat in hotararile consiliului local.

  6. Anonim

    in toata treaba asta este mana secretarei prin mana fiului sau alin . de ce nu spune demle si de faptul ca alin babanas membru ppdd , fost candidat la primarie a indemnat votantii ppdd din tihau sa voteze pnl in detrimentul partidului din care face parte . lui de ce nu i se retrage sprijinul politic pentru ca a adus voturi pnl-istului bancea , inspectorul scolar general , cel care l-a pus in functia de director adjunct , functie nemeritata dealtfel . dovada faptului ca functia este nemeritata sunt punctajul extrem de mic , minim pentru corpul de experti , si anii aceea multi in care la titularizare a luat note foarte mici , aproape de zero , reusind sa se titularizeze in invatamant cu ajutorul fostei directoare .

  7. Afara de subiect

    Asta ultimul de a scris cred ca a pus punctul pe ,,i ,, de aia nu mai scrie nimic !

  8. Anonim

    nu , numai directorul adjunct a fost pus de bacea si incompetentul de director geonea …hhmm , care joaca cum canta ,, altele ‘,,,necunoscator al legilor , asa este cand din m…., ajungi armasar peste noapte ,,, iar despre primarie …cum si-au ales oamenii asa sa doarma ,,,daca au avut oblone ca si caii… macar celalalt primar a facut cat de cat ceva asa repetent cum a fost …dar asta!!!!..nimic pentru oameni ..totul pentru ea….nu stie sa lege 2 cuvinte , dar de injurat o face ca birjarii…

  9. Anonim

    Nu conteaza daca un om este frumos sau urat-nimeni nu poate fi condamnat pentru modul in care arata.Important este sa evoluam ca oameni si sa ne educam in permanenta.
    Doamna primar are unele lacune cu privire la bunul simt.Cand ii spune unei femei in varsta”de ce iti trebuie pamantul,doar esti batrana!” dovedeste proasta crestere.
    Acum,femeia care e prea batrana sa mai aiba drepturi,asteapta o rezolvare din partea politiei.Discutam despre tulburare in posesie,cu stiinta doamnei primar.
    Nu trebuie sa ii condamnam pe acesti oameni,aleg si ei ce pot.
    In aceasta comuna sunt putini oameni tineri.Actuala doamna primar a mers la parintii mei si la ceilalti oameni si a spus”votati-ma sa fac lucruri bune”.
    Sunt de vina cei care au votat-o sau doamna primar-care evident nu face deosebirea dintre bine si rau?

  10. Anonim

    mai sunt si alti primari psd-isti care umbla din casa in casa ca si la Craciun impreuna cu neveasta-sa sa fie ales primar ca de nu nu mai primesc saracii oameni nici o adeverinta de la primarie .. are psd-ul asta niste incompetenti de care se folosesc ,,,de nu-ti vine sa crezi , ,,,,au mai fost si la surduc si altii care au umbalt sa fie votati pe un pui congelat si 1 litru de ulei se vand saracii tarani pt 4 ani ….le spunea ca-i pune sa jure pe biblie daca au votat cu acea persoana …hhhmmm…acesti se pot numi ,,edili’..dechideti-va bine ochii cand votati ,,sunteti destul de maturi sa judecati cu capul vostru nu cu intresele altora …

  11. Anonim

    la astia de la psd …cine le este sef ? ,,,stiti de ce ? ca parca seamana tare bine cu seful lor ….

  12. Afara de subiect

    Un prost de mai inainte vorbea despre familia babanas , se pare cu argumente in spate si nimeni nu l-a combatut cu argumente . Argumentul cel mai concludent ar fi ca alin sa arate public punctajul de la corpul de experti si notele de la toate examenele de titularizare la care a participat , si apoi el , cel care l- adus in discutie pe geonea sa-si compare punctajul si notele geonea, in mod public ,ar putea sa vorbeasca . ar fi interesant sa vedem pe blog punctajul si notele lui babanas si ale primei comentatoare ana care abia asteapta sa se vada consiliera locala si sluga a secretarei . cine are curaj sa-si expuna CV-ul pe blog si apoi sa vorbeasca sau sa scrie , semnandu-se chiar sub pseudunim

  13. Anonim

    si dna secretara a umblat in campanie cu pui aripi lapte smintina inclusiv a pus oamenii sa joare pe biblie numai sai iasa fecioru,

  14. Anonim

    dar ce ? ,doamna secretara nu o fi fost ,,capra cu trei iezi ”…sa aiba si lapte si zmantana…..hhhmm

  15. Anonim

    ,, afara de subiect ”–da, geonea s-a titularizat cand se copia le examene , iar pentru rural se titulariza cu nota 5 si nu uita ca trebuie sa ai si cei 7 ani de acasa sa stii sa-i respecti pe subalternii tai , pe cand altii se pare ca nu stiu acest lucru , iar in toate astea sufera oameni nevinovati care n-au nici in clin si nici in mâneca cu politica si scoala , pacat de scoala si de o comunitate intreaga

  16. Afara de subiect

    degeaba incerci sa schimbi subiectul , vrem sa vedem notele lui babanas

  17. Anonim

    Mai anonimule de la 12 / 16 , nu mai scrie nimic legat de titularizare si de copiat daca nu poti sa dovedesti . In incercarea ta de a-i face un serviciu lui alin , arati dealtfel cat de prost este alin , fiindca acesta a dat examene pentru titularizare si in perioada aia in care se copia , dupa cum spui tu , si atat de prost este alin ca nici sa copieze n-a stiut ca sa obtina titularizarea !

  18. Anonim

    Prosti sinteti toti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!opriti-va

  19. Anonim

    Adevar graiesti, cel de mai sus, in acest articol nu se pune problema titularizarii si a CV-urilor, este vorba de incompetenta alesilor locali. Politica bat-o vina ne dezbina !!!!!!!!!!!! Nu e cazul sa pasam vina de la unul la altul suntem toti vinovati de alegerea pe care am facut-o, adevarul e ca nu prea ai pe cine sa alegi nici de primar, mergem la vot uneori ca din doi prosti sa iasa cel mai putin prost

  20. Anonim

    interesant ,, ca din doi prosti a iesit culmea : cel mai cel , asta este ..

  21. Anonim

    Un localnic din tihau .voi cei 20 de comentatori faceti pe toata lumea prosti inculti asa cum ii primarita va baga gazul in tihau face caminul in tihau ca alti o bagat banii in buzunar iar vicele steji Martin de nu ar Mai vina ar venii. Mistreti in gradini noroc ca le permit serviciu de la buget.

  22. Anonim

    Acuma ce sa faci cine poate,poate! Invidia este mare intr-adevar!;) Daca ati putea ati face dar cum nu puteti nu faceti! De unde sunteti asa siguri ca le permite bugetul? Din pacate pentru voi sunt cei mai buni oricum,puteti fi siguri de asta!

  23. ancha

    O comuna de putori care mai trăieste din pensiile minerilor, unde o secretară şmecheră îi are pe toţi la mâna şi schimbă primarii şi directorii de câte ori are ciclu. (dacă mai are)

  24. Anonim

    Puneti mana si faceti ceva pt oameni ca sunteti din aceasi comuna nu va toti certati ca tigani intre voi ca nici unu nu sunteti mai buni si traiti depe bani nostri,si ne tot mintitin ca faceti un drum la sate ca vin ploile iese valea iar doamna primar tot promite balastru dar probabil acuma il fabricade doi ani si tot dau vina unu pe altu trezitiva pana nu este tarziu ca vin din spate tineretu si va scoate toate prostiile la iveala sa nu va mai bateti joc de batrani(Doamna primar sper ca va ajunge spatile care leati achizitionat pana acum pt tinesi fa ceva si pentru oameni)

  25. anonim

    toate ca toate si primarita si secretara dar proasta de asistent social geta care au bagato de mila la barbatuso atat stie sa strige catre saraci oameni daca are probleme acasa isi descarca nervi la servici calmeazate si dute la cerat in jibou proasta

  26. anonim

    directorul scoli geonea este un incult nu stie mutu nici sa salute da sa invete copii de la scoala ce sa invete pe copii caci na facut nimic pentru scoala din surduc pampalaul asta de ce no lasato pe mariuca oros caci e femeie desteapta nu proasta ca mormolocul asta de geoana

Leave a Comment